Yarns not producing gate/trigger

I got one of the early Yarns units about a month ago, and have been playing with it happily since then. I love it, and it does exactly what I need.

However, up until yesterday I hadn’t been using the gate outputs at all as I didn’t have an envelope module in my setup. That changed yesterday, so I tried feeding that module a gate signal from the Yarns, but nothing happened. To make sure the envelope was good I fed it a gate signal from another piece of gear and that worked fine. After this I got out my multimeter and discovered that no voltage is present on any of the four gate/trigger outputs (all of the CV outputs work fine).

Have I maybe adjusted some setting that would cause this to happen? I went through the manual but didn’t readily see anything applicable for that. I also performed the “INIT” function with no results.

Any ideas?

What is the value of the LAYOUT setting?

Layout is on 1M.

Private message sent.

Hello Everybody and Oliver.

I have the Same Problem in all modes -> The 4 gates/trigger Outs dose´t work on any Layout.
i made a firmware Update (no problems with that) -> but it changes nothing.
This is the only post with this Problem, so I reactivate and will hope for a good answer :wink:

The Modul is top in many ways :wink:

ThX,
Flo

Send me a private message, it’s likely to be a hardware problem.

This is happening for me too on a new Yarns, my old Yarns is working fine, I cross checked the new one with the old ones settings and still couldn’t get the new one to work.

This new one doesn’t produce an triggers no matter when I press start/stop

I updated the firmware successfully not he new one but still no change.

Send me a private message, it’s a hardware problem.

And at the risk of repeating myself: if the module powers on, the firmware is fine, there is no need to update.

1 Like

pm sent

Hi can you help me for the same issue ? I don t get signal neither output or input in the yarn (the leds do not get on) but i send midi from ableton with the good configuration with channels

Ps: I just subscribe in this site, I didn t find where to pm you